Rooma

 Lähdimme maanantaina kohti Helsinkiä 10:n  maissa :)
Kaikkihan sen tietää että parkanon Shellillä on pakko aina pysähtyä.Mennen / tullen.
 Matka meni hyvin .
 Jos ei lasketa loppumatkan erimielisyyksiä / häslinkiä, jotka kuuluu reissuun , kun maalaiset lähtee isolle kirkolle :D
 Itse tehty lähtöselvitys meni mainiosta ( aamulla kotona varattiin paikat ) mikä oli fiksua, koska kone oli puukattu täyteen .
 Siten saatiin vierekkäiset paikat. Sekin oli fiksua ,että varaa paikat lähempänä matkaa ,koska säästettiin n 60 euroa ( siihen nähden jos oltaisiin heti otettu paikat) Finnair oli siis lentoyhtiö meillä .
 Lento meni hyvin . Nukuinkin hetken.
 Kentällä jouduttiin odottamaan jonkin aikaa ,mun laukkua .
 Oltiin varattu taxi meitä odottamaan ja siellä hän seisoikin nimikyltin kanssa.
 Kuski hurjasteli hotellille nopsaan.
 Hotellilla ei meinattu löytää vastaanottoa ja
jostain lukemastani muistin, että se on huoneessa 25 eli kapuaminen 5: n kerrokseen ..
, Hissikin olisi ollut, mutta niin pieni, ettemme olisi itse sinne mahtuneet, joten kannoimme laukut mukana .
 Löydettiin " vastaanotto" joka oli jossain asunnossa ??
 Ja tietysti huoneemme oli ekassa kerroksessa. Eiku takas. Laukut tällä kertaa hissillä
 Huoneisto oli pettymys . Ihan ok , muttei sitä mitä oltiin varattu . Ihastuttiin netin lila / vaalea lila sisustukseen joka oli ihanan raikas...ja siksi hotelli varattiin, eikä meillä kuulemma ole aamupalaa . Mitä helvettiä ?? Olin varmaan sitten itse sekoillut varatessani hotellia.
Tälläinen oli hotellikuvauksessa

 Keittomahdollisuus oli,muttei astioita..
 Makkarikin ihan ok,muttei sitä mitä varattiin.

Henri pelkäsi että tuossa peilissä oli kamera :D

 Oli meillä keittiönpyyhe lilaa :D

 Lähdimme kävelemään läpi sateisen ja pimeän Rooman ostamaan iltapalaa. Oli hyvää pitsaa. Myytiin kilohintaan

Ensinmäinen päivä:

Heti herättyämme, lähdettiin ostamaan aamupalaa .
 Löydettiin pieni mini market. Kiva kattella paikallisia tuotteita. Olisi ollut jos minkälaisia makaroneja.Eri muotoisia ja värisiä,muttei viitsinyt lähteä siektä niitä kotiin raijaamaan.
 Löytyi myös halpaa kuoharia. Ja energiajuomaa tietenkin.
Kun oltiin syöty aamupala , niin oli aika alkaa kiertämään nähtävyyksiä .
 Aivan kivenheiton päässä oli Vatikaanin museot.

Vatikaanin museo on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Museot sijaitsevat Pietarinkirkon pohjoispuolella, Vatikaanissa. Museo koostuu eri aikoihin rakennetuista paavien palatseista ja sisäpihoista.Museoissa vierailee päivittäin 5 000–20 000 kävijää.

 Ympärillämme pyöri lipun myyjä ,jos jonkinlaista . Meinasivat ,että säästytään jonotukselta ,jos ostamme heiltä liput. Sanottiin, että meillä on aikaa jonottaa ja kun olimme lukeneet, ettei tähän aikaan ole kovaa turisti rysää.
 Saatiinkin kävellä suoraan lippuluukulle.  Museossa suurimmat ihastuksen kohteet oli katot . Voi apua miten upeita maalauksia
 Paljon muutakin  nähtävää oli.
Voiku tietäis millaisen elämän hän on elänyt Kierrettiin aikamme ja löydettiin myös takas ulos.

Sitten heti pyhän Pietarin kirkkoon jonne jouduttiin vähän kävellä .


Pietarinkirkko (ital. Basilica di San Pietro in Vaticano) on Vatikaanivaltiossa sijaitseva kirkko, joka myös toimii maan pääkirkkona. Rooman arkkihiippakunnan ja siten paavin tuomiokirkko on kuitenkin Lateraanikirkko. Pietarinkirkko on pääosin peräisin 1600-luvulta, vaikkakin sen rakennustyöt aloitti jo paavi Julius II vuonna 1506. Kirkon fasadi valmistui vuosien 1612 ja 1616 välillä, ja paavi Urbanus VIII vihki kirkon virallisesti käyttöön marraskuun 18. päivänä vuonna 1626
Pietarinkirkon pituus on 212 metriä, korkeus 133 metriä ja pinta-ala 23 000 m². Kokonsa perusteella Pietarinkirkko on maailman suurin uskonnollinen rakennus, vaikkakin joidenkin olemassa olevien kirkkojen, kuten Norsunluurannikon Notre-Dame de la Paixin, pinta-ala sekä korkeus ovat sitä suurempia

 Sinne oli pitkä jono , koska jouduttiin mennä turvatarkastuksen läpi , niinkuin museoonkin.Jonotettiin n puoli h mutta aika meni nopeaa Kirkko oli myös vaikuttava.
 Minkähänlaisia syntejä tuolla on tunnustettu ?Ei niitä yhtään naurattanut

 Näiden nähtävyyksien jälkeen olikin nälkä ja käytiin syömässä , mitäs muutakaan kuin pitsaa .

 Ja gelatoa

Tähän reissuun meni n 5 h . Eli liikuntaa sai
 Hetken hotellilla ja päätettiin lähteä etsimään vielä Fontana di trevi.

Fontana di Trevi on suihkulähde Quirinalen alueella Roomassa. Se on kaupungin suurin ja tunnetuin suihkulähde. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde sisältää suuren tekokallion, altaan ja 20 metriä korkean ja 26 metriä leveän seinän, joka on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Kompleksin keskellä, tekokallion päällä, lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Barokkiseinän reunasyvennyksiin on myös sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat.
  Pitkälti saatiin tarpoa , mutta oli se hienon näköinen. Otettiin siinä itse kuvia ja joku mies tarjoutui ottamaan meistä kuvan mun kännykällä . Sitten jos maksamme 5€ niin hän ottaa polaroid kamerallaan meistä.
Mulla meni just silmät kiinni, kun oli ottanut ja siitä hänelle mainitsinkin. Väitti että oli auki , mutta häipyi ennenko kuva kunnolla valmistui . No mitä näette ?

 Katsottiin että Hard rock Cafe on "lähellä " Ja käytiin siellä vielä drinkillä. Mun drinkkivalintaan vaikutti nimi : Banama mama :) on oikeanpuoleinen


  Sitten tarvottiin hotellille . Käveltiin päivän aikana varmasti ainaki 20 km, jos ei enemmän. Tuhottiin kuohari ennen nukkumaanmenoa

Keskiviikko

Aamulla siivooja . Puoliärsyttävä mummo jokei osannu englantia tuli jo ennen herätystä.
 Sönkkäs, että pitää laittaa aina makkarin ovi lukkoon jos viereiseen makkariin tulee joku!!! Meillä siis oli 2 makkaria. Meidän ovessa numero 1 ja toisessa 2
Me että :voi helvetti! Ei kait siihen nyt kukaan tuu ?
 Käski käydä kysymässä Antoniolta.
 Henrillä oli pää ja niskat kipeät ja lähdin etsimään apteekkkia.
Vein lääkkeet ja kun odotettiin että lääke vaikuttaa niin kiersin yksin lähikauppoja .
 Pieniä ihania putiikkeja .( olis naisten paikka jälleen )
 Jotain ostinkin.
 Sitten kun Henrin kivut hellittävät ja odoteltiin että kello tulee kaksi ja Antonio saapuu,kierreltiin kaupungilla ja syötiin taas gelatot. Oli pirun kylmää.
 Antonio meinasi, ettei tule ketään ja katsoi vielä koneelta : joo ei tule. Huh!
 Maksoimme samalla huoneen joka oli vajaa 240€/5 vrk plus vero päälle n 30€
Jostain luimme ,että Italiassa on hotelleissa vero mutta hotels.comin sivuilla luki että sisältää veron ?? Nyt oli taas tullut nälkä ja ostettiin paninit.
 Tänään tapahtui myös sellaista ,että rakkaan esikoisen perheeseen syntyi Hildalle veli
 Potra 4,4 kg poika.

 Eli oon nyt 3 x mama <3 p="">
Lähdettiin etsimään Pantheonia.

 Sinne mennessä ja jo ennemmin täytyy ylittää St Angelon silta.

Ponte Sant'Angelo tai Pons Aelius ('Pyhän enkelin silta') on antiikkinen silta Roomassa, joka ylittää Tiberjoen Ponten kaupungiosasta Borgoon.


 Hieno silta ja siinä vieressä St Angelon linna

.Castel Sant'Angelo (suom. Pyhän enkelin linna), eli Hadrianuksen mausoleumi, on Rooman Borgon kaupunginosassa sijaitseva sylinterimäinen rakennus, joka rakennettiin 120–139 keisari Hadrianuksen hautapaikaksi.  Keskiajalla hautakammiosta tehtiin linnoitus ja paavien asuinpaikka. Nykyään Hadrianuksen mausoleumi toimii museona (Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo). Mausoleumiin johtaa Tiberin ylittävä antiikkinen silta Pons Aelius, jota kutsutaan nykyään Ponte Sant'Angeloksi. Joku nainen lykkäsi edellämme vaunuja ja yhtäkkiä pelästyin, että jätti ne kadulle , mutta olikin joku mies jonka pää näkyi vaunuista ja muuten oli nukke. Ällöttävän kamala :D

Pantheon (m.kreik. ΠάνθειονPántheion, kaikkien jumalien temppeli) on parhaiten säilynyt antiikinaikainen monumentti Roomassa. Se rakennettiin alun perin pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille. Nykyään se toimii katolisena kristillisenä kirkkona. Pantheonin pyöreä cella kupoleineen on maailmankuulu, ja sitä ovat myöhempien sukupolvien arkkitehdit ihailleet ja jäljitelleet. Rakennukseen on haudattu kuuluisia henkilöitä, kuten Rafaello ja yhdistyneen Italian ensimmäinen kuningas Vittorio Emanuele II. Sanaa onkin myöhemmin käytetty valtionjohtajien ja suurmiesten hautapaikasta, kuten Pariisissa. Pantheonin kupoli on halkaisijaltaan 43,44 m ja se on maailman suurin raudoittamattomasta betonista rakennettu kupoli.

 Pantheon oli myös hieno sisältä.

  Lähellä kun olimme kävimme myös piazza di spagnalla eli espanjalaisilla portailla, jonne ihmisillä on tapana kokoontua. 138 rappua ylös ja vielä parikymmentä, että pääsee kirkkoon. Sytytin sinisen kynttilä uudelle perheenjäsenelle ja toivoin hänelle kaikkea hyvää

Espanjalaiset portaat (ital. Scalinata della Trinità dei Monti) on Roomassa, Italiassa sijaitseva kuuluisa ulkoportaikko, joka johtaa Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Portaita kutsutaan virheellisesti ”espanjalaisiksi” aukion mukaan. Sen 138 porrasta vievät kolmen eri pengermän muodostelmassa kirkon eteen, jossa kuitenkin portaikon ja kirkon välissä on katu ja pieni aukio. Portaikko rakennettiin vuosina 17231726 ranskalaisen suurlähettilään Etienne Gueffier’n varoilla.[2] Portaat suunnitteli arkkitehti Alessandro Specchi, mutta Francesco De Sanctis saattoi rakennustyöt päätökseen. Portaikon juurella sijaitsevan suihkulähteen tilasi paavi Urbanus VIII ja sen suunnitteli Pietro Bernini ja suunnitteluun osallistui myös hänen poikansa Gian Lorenzo Bernini. Idean laivanmuotoiseen suihkulähteeseen sanotaan tulleen Tiberin tulvien huuhtomasta veneestä, joka löytyi kukkulan juurelta.
Portaikkoa on restauroitu useaan otteeseen; viimeksi vuonna 1995. Nykyisin se on myös yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä, sekä toimii paikallisten asukkaiden kohtaamispaikkana. Käytiin kääntymässä hotellilla ja sitten syömässä pitsat. Hotellimme ovi on näin iso.


 Kävelimme taas monia monia kilometrejä , mutta oli niin ihanaa ettei haitannut.

Torstai Aamupäivästä lähdettiin etsimään Colosseumia
Colosseum (ital. il Colosseo) on antiikin Rooman aikainen amfiteatteri Rooman kaupungissa. Se oli koko valtakunnan suurin amfiteatteri, ja sinne mahtui ilmeisesti yli 70 000 katsojaa. Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se valmistui vuonna 80 Tituksen hallituskaudella. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella lähellä Forum Romanumia.
Colosseumilla järjestettiin sen ensimmäisten vuosisatojen aikana verisiä gladiaattoritaisteluita ja metsästysnäytöksiä.
Vaikka Colosseum on nykyään pahasti vaurioitunut maanjäristyksien ja kivenryövääjien takia, se on ikuisen kaupungin symboli ja parhaita esimerkkejä roomalaisesta arkkitehtuurista. Colosseum on Rooman suosituimpia nähtävyyksiä ja katolisen kirkon pyhä paikka. Paavi johtaa Ristin tien soihtukulkuetta Colosseumille vuosittain pitkäperjantaina.
 Ja Arco di constantine kaarta
Konstantinuksen riemukaari (ital. Arco di Constantino) on Roomassa lähellä Colosseumia sijaitseva kolmiaukkoinen riemukaari. Se on valmistunut noin vuonna 315. Konstantinus Suuri (306–337) rakennutti riemukaaren vanhojen monumenttien osista juhlistamaan Mulviuksen sillan voittoa. Valkoisesta marmorista tehdyn kaaren reliefit kertovat kolmen menestyksekkään keisarin, Hadrianuksen (117–138), Trajanuksen (96–117) ja Marcus Aureliuksen (161–180) voitokkaista taisteluista sekä metsästämisestä ja uhraamisesta jumalille.

 Matkalla tapasimme päättömän elävän patsaan .

 Ostimme energiajuomat ja talsimme eteenpäin.
 N 6 eri siltaa, ehti tulla ja sitten näimme saaren joessa eli Isola Tiberinan
Keskeisimmillä paikoilla Roomassa, Tiber-joessa on pieni saari. Saarella on kokoa vain 270 m x 67 m ja se on ainoa Rooman saari Tiberissä. Saari on laivanmuotoinen ja ennen siellä oli kreikkalaisen lääkinnän ja terveyden jumalan Asklepioksen temppeli (jokainen varmasti tunnistaa symbolin jossa käärme on kietoutuneena sauvan ympärille.).
Saarella on nykyäänkin sairaala, Ospedale Fatebenefratelli ja vanhainkoti juutalaisille vanhuksille. Kesäisin saarelle pystytetään ulkoilmaelokuvateatteri ”L’Isola del Cinema” ja välillä saaren kärjessä näkee päivälevostaan nauttivia kansalaisia. Saarelle on vapaa pääsy kahden sillan kautta, kummaltakin puolelta jokea. Löytyypä täältä pieni ravintola ja kirkkokin.

 Sen yli ja vielä oli matkaa. että löysimme Colosseumin ja kaaren.
 Matkalla vierellemme pysähtyi auto. Autossa arvokkaan oloinen herra. Kysyi muka tietä, Vatikaaniin . Yritimme selittää, mutta kun kysyi mistä olemme, niin kertoi kuinka hän muka on jälleenmyyjä laukuissa ym. Ja hänen serkku vai mikälie asuu turussa  pitää siellä ravintolaa.
Halusi antaa minulle laukun ja Henrille setin, missä on: kravatti , kello , solmioneula, kynä ja kalvosinnapit.
 Olimme yllättyneitä , mutta yhtäkkiä hänellä olikin vähän bensaa, eikä rahaa joten kysyi, jos voimme antaa vähän . Siinä vaiheessa aloin epäillä, että on huijari ja annoin laukun pois.
 Ei ei se on lahja ( muka loukkaantuneena ) ei ollut edes hieno. En silläkään halunnut sitä .
 Muttakun hänellä ei ole bensaan rahaa. No Henri lopuksi antoi 20€ ja sai halvan muovisen setin :(


Muistin myöhemmin että näistä juuri varoiteltiin . Mutta olin kuvitellut heitä rääsyisiksi ihmisiksi...

 Löydettiin perille ja olihan nekin vaikuttavia monumentteja.
 Olisi ollut hieno palata ajassa taaksepäin ja katsoa mitä siellä on tapahtunut


  Takaisin tullessa käytiin ostamassa taas hyvät pitsanpalat. N 10€ juomien kanssa. Ja red bullit on kaupassa a' 2,5€ Istuttiin kadun reunalla ja takanamme oli joku syvennys mikä vilisi kissoja

 Selfietikkujen ym myyjiä pyöri sielläkin . Niinkuin joka nähtävyyden äärellä

  Käveltiin taas jätskien kautta hotellia kohti.
 Pitkä matka mutta hymy huulilla kun kaikkialla on niin kaunista


Hotellilla koimme yllärin! Kakkos huoneeseen tuli asukit ! Sanoin että: sähän lupasit ettei tuu. Nii tarkoitin, ettei eilen tule ( prkl )
 No se oli joku vanhempi pariskunta joita emme edes enää nähneet . Kuultiin vaan välillä kun menivät huoneeseen. Että ei ollut vaivaa
Haettiin taas gelatot ja piirakat . Nam!

  Illalla syötiin pastaa ja raviolia . Pienet annokset mutta riittävästiPerjantai
Viimeinen päivä Roomassa :(
 Kierreltiin ympäri ja ämpäri.
 Kaupoissa tuliaisia etsien
 Pikkuihmisille oli jo löytynyt , mutta mun isoimmille ihmisille ei vielä .
 En osaa olla heille ostamatta. Löytyi lopulta ja itsellekki jo toinen mekko
 Lounaaksi pitsaa taas . On ne niin hyviä. Parempia tuollaisissa Takeaway paikoissa kuin ravintoloissa .

 Istuttiin myös aurinkoisella terassilla viiniä juoden .

 Koko ajan ollut n 14 lämmintä mutta korkeat talot varjostavat ettei kaulahuivi ollut liikaa.

 Ja hotellihuone vasta kylmä olikin ... Villasukat olisi saanut olla mukana

 Syötiin mitäs muutakaan kuin gelatot ,siinä hotellin lähellä ja ne oli mun mielestä parhaat. Sai kermavaahdon päälle ja pikkuleivät

Annoin siinä samalla kerjäläiselle 5€ . Niitä täällä riittää. Ja onkin annettu hiluja monelle

 Hotelliin hetkeksi rentoutumaan ja sitten viimeiselle illalliselle täällä :(

Otettiin kolmen ruokalajin menu. Oli hyvää mutta jäätiin ulos istumaan joten oli vähän kylmä. Pakattiin ja mentiin nukkumaan

Lauantai 
Heräsin jo seitsemän maissa, kun joku typerys klopsutteli korkkareissa. Kans kun ei siivooja jo hyökännyt kolisuttamaan
Tällättiin itsemme valmiiksi ja käveltiin taxille. Niitä onneksi pataljoona nurkan takana.
 Lähtöselvitys meni jonottamatta ja turvatarkastus nopeaa.
 Vielä yhdet pitsat, kun olivat saman hintaisia kuin kohteessa ( kentillä yleensä kalliimpaa )

Ostin myös passiin suojakuoret  Lento meni nopeasti. Nukuin ensin ja sitten kirjoitin kännykkään valmiiksi tämän blogiteksti.
Sitten alettiinkin jo laskeutua

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja taas sairastelua

Bulgaria Varnan Kultahietikko 1- 8 .9. Part 1

Leikkauskertomus